Hankook

Hankook

Hankook e южнокорейска марка, намираща се на престижното седмо място в световната класация на производители на гуми. Компанията Hankook Tire е основана в Южна Корея през 1941 година като Chosun Tire Company. Името на компанията е сменено през 1953 година на Hankook Tire. Горди със своята 70-годишна история, Hankook активно разширяват своето международно присъствие с постоянно технологично развитие и иновации. Производственият капацитет на компанията е 102 млн гуми годишно в 8 фабрики по света (в Южна Корея, Китай, САЩ, Унгария и Индонезия). HANKOOK в буквален превод означава Корея. Изговарянето на думата е или ХАНКУК, или леко удължено ХАНКООК с ударение на първата сричка в думата Хан-куук.

Hankook e eдин от най-големите и бързо развиващи се производители на иновативни и висококачествени гуми в света. Компанията непрекъснато разширява ангажимента си за производство на гуми за оригинално вграждане, включително такива от UHP сегмента, сред тях за модели на Porsche, BMW и МINI, Mercedes, Audi, Toyota, Honda, Mazda, Hyundai, Kia, Ford, Volkswagen и други.

Философия на марката се гради на технологично лидерство и иновации. От 1982г. Hankook инвестира в развитието на огромен научно-развоен център в Южна Корея, наречен Технодом, както и в още 4 такива в САЩ, Германия, Китай и Япония, насочени към постигане на още по-високо ниво на технологично лидерство и качествена конкурентоспособност в бъдеще. Марката е носител на множество награди за иновации, вкл. последно престижните IDEA, Red Dot Design и iF Design от 2019г.

Компанията е символ на гуми с отлично представяне, трайност и енергийна ефективност. Летният модел на Hankook Ventus Prime 3 е с две престижни награди на немското списание Autobild за 2016 и 2018г. заради „образцово поведение на мокра и суха настилка, прецизни реакции на кормилното управление, къс спирачен път на мокра и суха настилка, приятен комфорт на возене, добро съотношение цена/качество“.

Hankook е официален спонсор на футболния клуб Real Madrid, Лига Европа и престижното немско автомобилно състезание DTM.

Разгледайте всички гуми Hankook, предлагани от Примекс.

 

 

 

Летни гуми

Зимни гуми

Всесезонни