Летни гуми

Гуми за летен сезон

Гуми за летен сезон

Летните гуми осигуряват на автомобила търсеното представяне в летните месеци, за които е типично трайно покачване на среднодневната външна температура.

Кои са основните характеристики на летните гуми?

На първо място сместа на протектора, от която са съставени летните гуми, е относително по-твърда, но тя има свойството да омеква при по-висока температура. Освен това, тази специална смес може да осигури сцепление дори и в условия на проливен дъжд, тъй като съдържа специални слепващи агенти. Това е една от най-важните характеристики на летните гуми - те се адаптират еднакво добре както към сухи, така и към мокри пътни настилки.

Друга важна черта на летните гуми са специалните им надлъжни канали. Тяхната роля е да отвеждат водата при дъжд и така да минимизират аквапланинга, осигурявайки безопасност на мокър път.

По-плитките и прави канали, както и твърдите непрекъснати ребра в дизайна на летните гуми осигуряват контакта със земната повърхност и влияят върху управлението и спирачния път. Тази шарка осигурява повече стабилност по време на завой, спиране и ускоряване. В допълнение, дизайнът на протектора на летните гуми гарантира по-добра икономия на гориво в топло време, заради по-твърдата им конструкция и по-малкото триене.

Благодарение на специалния си състав и шарка на протектора, единствено летните гуми могат да гарантират достатъчно ниво на сцепление и стабилност на автомобила върху сух и мокър път в летни условия. 

Подходящи ли са летните гуми за зимни условия?

Летните гуми не са подходящи за употреба в зимни условия. В техния състав, в сравнение със зимните гуми, съдържанието на естествен каучук е по-малко и при ниска температура те се втърдяват, което води до загуба на сцепление и създава сериозен риск за автомобила и пътниците в него.

Нашето предложение за отлична лятна гума

Пример за отлична лятна гума е предлаганата от Примекс Hankook k125 Ventus Prime 3, награждавана няколкократно от немското специализирано издание Autobild заради „образцово поведение на мокра и суха настилка, прецизни реакции на кормилното управление, къс спирачен път на мокра и суха настилка, приятен комфорт на возене, добро съотношение цена/качество“.

Можете да разгледате тук пълната гама на Примекс от летни гуми, а ако имате нужда от консултация, да използвате националния телефон на клиента 0700 10 122, да ни пишете в нашия чат или да посетите най-удобния Примекс център.