Ventus S1 evo Z

Hankook Hankook
Ventus S1 evo Z

Ventus S1 evo Z  - Максимална производителност с доказана моторспорт технология!

UUHP - Ultra-Ultra-High-Performance (Ултра Ултра Високо Производителен) е името на категорията гуми, които Hankook представиха за пръв път през 2021-ва година с пускането на Ventus S1 evo Z, която е проектирана за висок клас спортни превозни средства.

За този толкова изискващ сегмент, особено когато става въпрос за гуми, Ventus S1 evo Z е оборудвана с арамиден композитен материал в двуслоен каркас. Това предпазва от деформации, които биха се получили от прегряване при прекомерна употреба. Деформациите биха довели до нежелано увеличаване на обиколката на търкаляне и това би довело до по-малка прецизност при управление с висока скорост.

Арамидните влакна са изключително устойчиви на топлина и се характеризират с много голяма сила, както и с малко тегло, сравнено с размера им. Новата шарка на протектора на Hankook, дава допълнителна стабилност заради подсилените стоманени обръчи в колана, които в комбинация с подсилените страници, дават стабилност както при шофиране в права линия, така и прецизност при завиване и спортно управление.

Друг акцент при разработката на Ventus S1 evo Z е високото сцепление при различни климатични условия. Сместа за протектора е взета от отдела на Hankook за изследвания и разработки в моторните спортове. За оптимално взаимодействие между пълнители, силика и натурален каучук, в сместа се използват последна генерация функционални полимери. Това осигурява постоянно високо ниво на сцепление при широк обхват на приложения. Технологията за производство на сместта е взаимствана от отдела на Hankook за разработки в състезателните гуми.

Hankook Ventus S1 evo Z понастоящем се използва за оригинално вграждане от водещи премиум производители и е налична в 15 размера от 19 до 21 инча с ширина на протектора между 225 и 315 мм, в съотношения от 30 до 45. Постепенно линията ще бъде допълнена с още размери.

"Като UHP гума (Ultra Ultra High Performance), Ventus S1 evo Z бележи нова ера в портфолиото на компанията от висок клас. Разработен за взискателни супер спортни автомобили, които се нуждаят от допълнително сцепление и странична опора, Ventus S1 evo Z не прави компромиси, когато става въпрос за издръжливост и безопасност. Освен това моделът вече се използва като оригинално оборудване за BMW X3 M, BMW X4 M, Porsche Panamera и лимитирания Mini John Cooper Works GP. Hankook използва новоразработена смес, обогатена със silica (силициев диоксид) за тези гуми и като такава вулканизацията се извършва особено внимателно при ниски температури. Sport Auto описва профила като „динамично-спортен“. Освен това, „благодарение на много добрите предпазни мерки за аквапланинг, е доста безопасно да шофирате по мокри пътища“. " /(sport auto, 4/2022).

Налични размери гуми

245 / 35 R19 265 / 35 R19
275 / 40 R20 315 / 35 R20
255 / 40 R21 265 / 40 R21