iON evo

Hankook Hankook
iON evo

Производителят на първокласни гуми Hankook пусна Ventus iON S ​​​​през май 2022 г., първата лятна гума в нова продуктова линия, която е специално проектирана за електрически превозни средства. По този начин компанията иска да даде решаващ принос за по-нататъшния напредък на прехода на мобилност към превозни средства без емисии, също и от страна на гумите. Новата лятна гума е пионерът на новото, глобално семейство гуми "iON" за първокласни електрически превозни средства.

Характеристиките на новата разработка са намалено съпротивление при търкаляне, особено ниско ниво на шум при търкаляне и висока устойчивост. В сравнение с конвенционалните гуми, това означава за водача на електромобил: по-голям пробег с едно зареждане на батерията и по-добро шофиране. В допълнение, новите продукти Hankook iON са специално проектирани за незабавни високи въртящи моменти на мощни електрически превозни средства.

Новият Hankook Ventus iON S ​​отговаря на взискателните ежедневни изисквания за EV гуми (EV = Electric Vehicle) с цял пакет от технически мерки. По-специално, Hankook противодейства на по-голямата маса на електрическите превозни средства - причинена от значителното тегло на задвижващите батерии - с по-висок товарен капацитет. Освен всичко друго, особено устойчивите арамидни влакна ефективно противодействат на силите на деформация, причинени от особено високия въртящ момент в електрическите превозни средства. Съставът на протектора с високо съдържание на естествена смола също така осигурява изключителна издръжливост и намалено износване. Високото съдържание на силициев диоксид осигурява сцепление на микрониво върху мокри пътища, като противодейства на образуването на опасен воден филм между пътната настилка и гумите. Друга особеност на новата смес е високото съдържание на натурални масла. Това не само прави продуктите iON по-устойчиви като цяло, но също така има положителен ефект върху издръжливостта на протекторната лента. Необходим е по-малко материал за същата производителност и съпротивлението при търкаляне е подобрено поради спестяването на тегло до един килограм на гума.

Една от специалните характеристики на Ventus iON S ​​​​е неговата аеродинамична оптимизация, за да се използва потенциалът за повече ефективност и обхват и тук. Профилът на гумата е проектиран по такъв начин, че въздушното съпротивление е намалено - това се отнася дори за надписите върху страничните стени на гумата.

Друга цел на разработката е била гумата да работи възможно най-тихо, особено след като липсата на шум от двигател с вътрешно горене привлича вниманието към този аспект. Още по-важно е, че интегрираната технология Sound Absorber™ от Hankook, във връзка с шумопотискащия профил на гумата, значително намалява нивото на шума в интериора.

TÜV Süd потвърждава*: Конфликтът на целите е успешно овладян

"Инженерите на Hankook брилянтно са разрешили конфликта на целите между минимизирано съпротивление при търкаляне и постоянно високо качество по други важни критерии за ефективност."

Това също е сертифицирано от TÜV Süd в независимо проведен сравнителен тест с конкурентни продукти от премиум сегмента. Монтиран на обикновени първокласни електрически превозни средства, Hankook Ventus iON S ​​е очевидно по-добър, особено по отношение на съпротивлението при търкаляне, без да показва никакви слабости по други важни критерии. Той също така постига най-добрите стойности за мокро и сухо спиране. Това е и най-тихата гума в теста.

 

*TÜV SÜD Tire Test 2022, Report No. 713252186-BM01, -PM01. Testzeitraum März 2022. Test des Hankook Ventus iON S mit vier Wettbewerber-Reifen, alle in der Dimension 245/45 ZR19 102Y XL. Testfahrzeuge Tesla Model S 85, Tesla Model S P100D, Audi Q5 Sportback 40 TDI, VW Tiguan 2.0 TDI. Testorte: IDIADA, Papenburg, Neubiberg, Garching. Gilt für alle weiteren Nennungen des TÜV SÜD Tire Tests.

 

Налични размери гуми

265 / 35 R21 305 / 30 R21