Върхови резултати във всички категории: Hankook впечатлява в последните тестове за всесезонни и зимни гуми

Върхови резултати във всички категории: Hankook впечатлява в последните тестове за всесезонни и зимни гуми

Ной-Изенбург, Германия, 09. ноември 2023 г. – Точно навреме за началото на сезона на зимните гуми, производителят на премиум гуми Hankook заема челните позиции в последните независими тестове на гуми от медиите и автомобилните клубове с продуктите си, оптимизирани за студения сезон.

Гумите Hankook са особено впечатляващи в категориите, свързани с безопасността на сухо и мокро, както и на сняг.

В последния тест на ADAC за зимни гуми за малки SUV, Hankook Winter i*cept RS3 с размер 205/60 R16 H се изравни на трето място с друг конкурент в общото класиране. Премиум гумата се класира на второ място в категорията за безопасност при шофиране, впечатлявайки тестерите с изключителните си свойства през зимата. Ето какво казаха експертите: „За всеки, който планира да кара много през зимата, Hankook Winter i*cept RS3 ще ви служи много добре.

В теста за зимни гуми от ACE, Hankook взе сребърния медал с гумата Winter i*cept evo 3 X SUV. Общо десет гуми с размер 235/55 R18 бяха подложени на тест и трябваше да докажат своята стойност както при минусови температури в Арктическия център Ивало във Финландия, така и при умерени температури в Миревал във Франция. Hankook Winter i*cept evo 3 X, проектиран специално за популярния SUV сегмент, впечатли специалистите най-вече в трудното предизвикателство при спиране, където беше първият модел, който спря на мокра пътна настилка със спирачен път от 30,4 метра.

Winter i*cept evo 3 X с размер 225/60 R18 също се представи впечатляващо в теста за зимни гуми на Auto Bild allrad с оценка „Добър“. Ето оценката на тестовия екип: „Балансиран премиум профил с впечатляващи характеристики през зимата, много добри качества за аквапланинг и добро съотношение цена-качество.

Auto Bild също даде оценка „Добър“ на зимната гума Hankook Winter i*cept evo 3 с размер 225/45 R18 за леки автомобили, докато Auto Bild Sportscars даде на Winter i*cept evo 3 с размер 225/40 R18 оценка „Образцов“. Изпитателите също похвалиха високите резерви за безопасност при аквапланинг тук. Гумите Hankook излязоха на първо място в тази оценка. Списанията също похвалиха добрите зимни качества и динамичното управление на суха настилка (Auto Bild), както и късия спирачен път както на мокри, така и на сухи настилки (Auto Bild Sportscars).

Hankook Winter i*cept evo 3 постигна добри оценки и в Обединеното кралство. Премиум гумата с размер 225/45 R17 спечели четири и половина от възможните пет звезди в сравнителния тест за зимни гуми от списание „Auto Express“, където се представи особено добре при управление на сухо и спиране на сухо. Сцеплението на гумата с мокра настилка също беше впечатляващо.

Всесезонна гума с най-добри качества за безопасност, управление и комфорт

В изчерпателното сравнение на всесезонни гуми от Auto Bild allrad в размер 235/65 R17, гумата Kinergy 4S 2 X SUV на Hankook постигна отлични резултати от теста и получи оценката „Образцово“. Тестерите от редакционния екип на Auto Bild allrad стесниха полето до десет всесезонни гуми за SUV и направиха задълбочено сравнение в 14 категории. Те обобщиха силните страни на Hankook Kinergy 4S 2 X, както следва: „Доказан всесезонен профил с балансиран потенциал за висока производителност, динамично управление на мокър и сняг, атрактивна цена“. В тестовете, свързани с безопасността, всесезонната гума Hankook постигна особено добри резултати при управление на сняг, както и при шофиране на мокра кръгла писта. Той също така впечатли, що се отнася до комфорта и застана на първо място сред конкурентите в оценката за „шум при преминаване“ с резултат 1.

Победител с двойна стойност за парите

В теста за всесезонни гуми от Auto Zeitung успешният профил за всякакви метеорологични условия на Hankook Kinergy 4S 2 с размер 215/55 R17 завърши в челната група. Това беше една от само трите гуми, които получиха оценка „Силно препоръчително“, а тестерите я избраха като единствен избор за „Препоръчително за съотношение цена/качество“. Сравнението на всесезонни гуми на Auto Zeitung разгледа девет гуми, които трябваше да преминат общо 18 теста на сняг, мокро и сухо. По-конкретно, при оценката на мокра настилка тестерите похвалиха „балансираното представяне“ и „доброто представяне“ на Hankook Kinergy 4S 2. При оценката на суха настилка те описаха всесезонната гума като притежаваща „безупречно управление точно до границите“. Това се доказва и от най-добрите точки в дисциплините „безопасно шофиране“, „управление“ и „слалом“.

Hankook Kinergy 4S 2 с размер 225/45 R17 получи оценка „Добър“ в класацията за всесезонни гуми на Auto Bild. Поради комбинацията от най-добро съотношение на цена, пробег и съпротивление при търкаляне, както и добро представяне на сняг и мокро, тестерите му присъдиха и титлата „EcoMeister“ за оптимални екологични свойства. В теста на Auto Bild, Hankook Kinergy 4S 2 се изправи срещу 15 други гуми. Присъдата на изпитателите за еко-шампиона: „надеждна всесезонна гума с надеждни характеристики на управление на сняг и лед, бърза реакция на кормилното управление, много добър пробег.

По материали на HANKOOK