VENTUS S1 evo² - ОПИТЪТ НА HANKOOK

VENTUS S1 evo² - ОПИТЪТ НА HANKOOK

Производителят на гуми Hankook разширява непрекъснато присъствието си в сегмента на премиум автомобилите. Високо ефективните гуми  Ventus Sevo² на компанията  присъстват от август 2013 година в оригиналното оборудване на всички нови модели от серията BMW 5. След MINIBMW 1 и BMW 3, от производствената линия вече слиза и четвърти модел гуми на Hankook за BMW груп. Освен това и Е-класата на Мерцедес-Бенц ще бъде с оригинално вградени гуми Ventus Sevo². Връхна точка на сигурността пък е оригиналната гума Ventus Prime2  за Meрцедес-Бенц  S-класа.

Ventus Sevo² е високо ефективна и ориентирана към дизайна широка гума за водачи със спортни амбиции. Елегантният профил с посока на движение, 3D структурата на блокчетата и аеродинамично оптимизираната странична стена обединяват стил и отлично поведение при шофиране с важните за тази класа автомобили фактори, важни за околната среда, като шум и съпротивление при търкаляне. Концепцията на Ventus Sevo² на Hankook е насочена към водачи на мощни, динамични превозни средства, изискващи от гумите безкомпромисна и спортна ефективност по всички параметри. Това не е за сметка на качества като комфорт на окачването, нисък шум на движение и съпротивление при търкаляне. Постигнатата комбинация от всички пътно-динамични качества на Ventus Sevo² е и резултат от успешния ангажимент на Hankook като изключителен партньор за гуми на реномираното международно състезание DTM.

Опитът от DTM е буквално приложен във Ventus Sevo². Благодарение на новата технология на смесване при създаване на протектора са постигнати намалено съпротивление при търкаляне, висока динамика при шофиране и оптимизирана работа на спирачките върху мокра настилка. По-дългото време на смесване при по-ниски температури води до подобряване на връзките между отделните части на протектора и ограничава загряването по време на път. Инспирираният от DTM трислоен дизайн на блокчетата се грижи за постоянно високо сцепление, а стъпаловидното разположение на външните ръбове подобрява отпечатъка на гумите по време на прогресивното им износване. Всичко това гарантира добър баланс и отлични технически характеристики както върху сух, така и върху мокър път.