Производителят на гуми Hankook е коронясан като победител в теста на Auto Bild Allrad

Производителят на гуми Hankook е коронясан като победител в теста на Auto Bild Allrad

  • Производителят на гуми Hankook е коронясан за победител в теста на Auto Bild Allrad
  • Два пъти оценени като „образцови“ в Auto Bild - за Hankook Ventus S1 evo 3 SUV и изцяло новия Hankook Ventus Prime 4
  • Ventus S1 evo 3 и Ventus S1 evo Z получиха „много добъри“ в списанието AutoMotor und Sport и „добър“ в Sport Auto


Ной-Изенбург, Германия, 6 април 2022 г.
– Производителят на първокласни гуми Hankook успя да впечатли със своите модели в семейството Ventus в наскоро публикуваните независими тестове за летни гуми на различни европейски автомобилни списания. 18-инчовият Ventus S1 evo 3 SUV беше определен за  „победител в теста“ и беше оценен като „образцов“ в списание Auto Bild Allrad. Решението на редакционния екип се основава на „върховни офроуд и пътни характеристики на сух път“ (Auto Bild Allrad, 4/2022). SUV вариантът на UHP флагмана (Ultra High Performance) също се оказа отличен избор за офроуд: „добро сцепление върху насипен чакъл и кален терен“ (4/2022).

Нашата компания се застъпва за иновативно и ориентирано към бъдещето развитие на гуми в световен мащаб. Затова съм доволен от наградите, получени от продуктите на семейство Ventus от различни европейски автомобилни списания. Резултатите показват още веднъж, че гумите Hankook са добър избор за нашите клиенти“, каза Сангхун Лий (Sanghoon Lee), президент на Hankook Tire Europe.

Ventus S1 evo 3 и Ventus S1 evo 3 SUV са оборудвани, наред с други неща, с високоякостно ядро, което в комбинация с подсилената странична стена гарантира не само спортно, динамично управление, но също така висока стабилност при шофиране, стабилност при поддържане на посоката и прецизност на управлението, особено при високи скорости. Набляга се на по-нататъшното подобрение в областта на сцеплението с мокра настилка, прецизността на поддържане на посоката и на прецизността в кормилното управление. Много известни производители на автомобили използват тази гума като оригинално оборудване за своите топ модели. AutoМotor und Sport удостоверява „много кратък спирачен път на мокър асфалт, до голяма степен безопасно управление без изненади в мокри завои“ и „безопасно при внезапни маневри на избягване“ (AutoMotor und Sport, 3/2022).

В сравнение с успешния си предшественик, Ventus Prime 3, новият Ventus Prime 4 впечатлява с допълнително подобрени характеристики във всички сравнителни категории. Например, управлението и съпротивлението при търкаляне на новото високопроизводително поколение са допълнително оптимизирани. Инженерите на Hankook също успяха да увеличат пробега с една пета в сравнение с предшественика. Ключът към това е „High Mileage Compound Technology (смес за голям пробег)“. В своя основен тест за летни гуми Auto Bild описва Ventus Prime 4 като „нов марков продукт с отлично управление на сухи и мокри пътища, с кратък спирачен път на мокро и сухо“ и „добър пробег“ (Auto Bild, 10 март 2022 г. ).

Като UHP гума (Ultra Ultra High Performance), Ventus S1 evo Z бележи нова ера в портфолиото на компанията от висок клас. Разработен за взискателни супер спортни автомобили, които се нуждаят от допълнително сцепление и странична опора, Ventus S1 evo Z не прави компромиси, когато става въпрос за издръжливост и безопасност. Освен това моделът вече се използва като оригинално оборудване за BMW X3 M, BMW X4 M, Porsche Panamera и лимитирания Mini John Cooper Works GP. Hankook използва новоразработена смес, обогатена със silica (силициев диоксид) за тези гуми и като такава вулканизацията се извършва особено внимателно при ниски температури.
Sport Auto описва профила като „динамично-спортен“. Освен това, „благодарение на много добрите предпазни мерки за аквапланинг, е доста безопасно да шофирате по мокри пътища“ (sport auto, 4/2022).

Всички модели на HANKOOK можете да намерите на този линк