Bridgestone влиза в асортимента на Примекс

Bridgestone влиза в асортимента на Примекс

Към богатия си асортимент от гуми Примекс добавя и марката Bridgestone. За зимния сезон Примекс ще предлага престижния модел Blizzak в различни модификации за гуми за леки автомобили и джипове от 14 до 20 цола.  

Bridgestone е марка номер едно в производството на гуми за леки и товарни автомобили, автобуси, земеделска и индустриална техника, мотоциклети и мотопеди и дори самолети.  Компанията е основана в Япония през 1931г. и името й означава буквално „каменен мост“, какъвто е и преводът от японски на фамилията на създателя й – Шоджиро Ишибаши. Над 140 000 са служителите на Bridgestone по света, а заводите й, снабдяващи европейския пазар, са девет – в Белгия, Франция, Италия, Полша, Унгария и Испания.

Като световен лидер Bridgestone доставя гуми за оригинално вграждане на много от най-големите производители на автомобили – Volkswagen, Ford, BMW, Mercedes, General Motors, Peugeot, Renault, Toyota, Fiat и  други. През 2014г. Bridgestone обяви, че става доставчик на гуми за оригинално вграждане на Mercedes GLA и С-класа, както и на кросоувъра Lexus NX. 

През 1988г. Bridgestone лансира зимната си гуми Blizzak в Япония, а от повече от 10 години усилено инвестира в разработката на зимни гуми за европейския пазар. Изключителната технология на Blizzak, гарантираща високо ниво на сигурност и отлично представяне върху зимен път, е оценена високо от множество водещи независими източници. Последното поколение на Blizzak LM001 получи през октомври 2014г. оценката „силно препоръчителна“ от ADAC и най-висок брой точки за поведението си върху мокър път. Гумата за SUV Blizzak LM-80 EVO също получи оценка „силно препоръчителна“ от престижното немско автомобилно списание Autobild ALLRAD за изключителното си представяне в зимните тестове през 2014г. и особено за поведението си върху сняг.

Повече за тези модели гуми тук и тук