Michelin

Michelin

Michelin е изключитено популярна френска марка с производство в 67 завода в Европа,  Северна и Южна Америка и Азия с производствен капацитет 200 млн гуми годишно. Michelin е един от трите най-големи производители на гуми в света и една от най-популярните световни марки изобщо, с изключителен капитал на доверие, в която влизат още мобилни решения, услуги по fleet management, гастрономически гайд, навигационни карти и приложения за пътуване, аксесоари за ежедневието и пътуване. 

Компанията Michelin е основана в Клермон-Феран, Франция, през далечната 1889 г. Кръстена е на двамата братя Едуард и Андре Мишлен, които предусещат назряващата голяма нужда от гуми за бързо развиващата се моторизация на превозните средства по целия свят. Още в края на по-миналия век братята Едуард и Андре вярват, че мобилността е от съществено значение за развитието на човечеството. В публичното пространство обикновено името на бранда се изговаря, като МИШЕЛИН, но на френски правилното произнасяне на името е по-скоро МИШЛЕН.

Днес Michelin разполага с огромен бюджет за иновации в сравнение с конкуренцията: 700 милиона евро годишно, 6 000 души, заети с научно-развойна дейност, и над 11 700 световни патента. 

Michelin проектира гуми, поддържащи много висок стандарт за ефективност и безопасност през целия им живот, както и отлични характеристики за сцепление и комфорт, независимо от пътните условия. Тази стратегия се прилага във всички дейности и продукти на групата - от гуми за автомобили и мотоциклети до тежкотоварни и селскостопански гуми.

С цел непрестанно взаимодействие с клиентите Michelin създава Road Usage Lab (Лаборатория за използване на пътищата), която събира в реално време данни за поведението на водачите в Европа, използвайки 3 000 специално оборудвани превозни средства. По-доброто разбиране за употребата на гумите помага за предлагането на нови продукти в отговор на изискванията на клиентите. Michelin си партнира и с водещи организации в областта на проучването на пътно-транспортни произшествия като TUV, VUFO, ADAC  и други.  

Michelin произвежда пълна гама продукти за леки автомобили, сегментирана до последния детайл в основен, висок и спортен  клас. В портфолиото й влиза и пълна гама продукти за първоначално вграждане в нови автомобили.

Повече от 40 години новите технологии на Michelin успешно участват в областта на моторните спортове (Formula 1, Formula E, Moto GP, 24-те часа на Льо Ман, Дакар и други).

Разгледайте всички гуми Michelin, предлагани от Примекс.

Летни гуми

Зимни гуми

Всесезонни