Hankook ще оборудва Audi Q4 e-tron и Audi Q4 Sportback e-tron фабрично

Hankook ще оборудва Audi Q4 e-tron и Audi Q4 Sportback e-tron фабрично

Hankook ще оборудва Audi Q4 e-tron и Audi Q4 Sportback e-tron фабрично

Hankook ще оборудва Audi Q4 e-tron и Audi Q4 Sportback e-tron фабрично

Ной-Изенбург, Германия, 14 юли 2022 г.

Електрическите превозни средства са един от най-важните градивни елементи в бъдещето на личния моторизиран транспорт. Това е бъдеще, което отдавна е започнало за водещата световна компания за гуми Hankook Tire.

Най-новите модели на Audi – Q4 e-tron и Q4 Sportback e-tron – вече също са част от нарастващото портфолио от електромобили, за които Hankook доставя гуми като оригинално оборудване.

В допълнение към атрактивния си дизайн, двата спортни, но компактни нови SUV от Audi могат да се похвалят с цял набор от технически усъвършенствания. В същото време чисто електрическото задвижване изисква гума, която също може да пренесе тази технология уверено на пътя: гумата Hankook Ventus S1 evo 3 ev е специално разработена за електрически автомобили.

 „Като партньор за развитие на Audi, ние реализирахме редица успешни проекти заедно през последните години“, казва Jeongho Park, изпълнителен вицепрезидент и директор на Global OE Innovation Headquarters в Hankook Tire. „Следователно това, че можем да помогнем за пренасочване на портфолиото към електрически превозни средства, като предоставим подходящи гуми, означава много за нас. Правейки това, ние също така даваме важен принос за все по-устойчива мобилност.

Ниско съпротивление при търкаляне, ниско тегло, висока товароносимост

Тези свойства са особено важни за гумите за електрически превозни средства. Те поддържат производителността на батерията и по този начин пробега на автомобила, като в същото време безопасно издържат по-високото тегло на автомобила, произтичащо от концепцията. За специалните изисквания на електрическата мобилност, инженерите на Hankook оборудваха Ventus S1 evo 3 ev с двуслоен каркас, изработен от специално разработено високоефективно влакно.

Ventus S1 evo 3 ev предлага много висока стабилност и осигурява ниско тегло на гумата спрямо нейния размер. Също така важна е сместа на протектора, използвана във Ventus S1 evo 3 ev, която е адаптирана към нуждите на електрическата мобилност. Неговите много високи въртящи моменти осигуряват отлично сцепление при мокри и сухи условия, като същевременно оптимизират съпротивлението при търкаляне.

В размерите 20 и 21 цола за Audi Q4 e-tron и Audi Q4 Sportback e-tron се използва допълнителна армировка на основата на стомана в зоната на борда поради намалената височина на борда, за да се увеличи допълнително здравината на страничната стена. В допълнение към осигуряването на прецизно прилягане на гумата към джантата, това води и до особено спортна и незабавна реакция на кормилното управление.

Уплътняващият материал Hankook SEALGUARD®, използван вътре в гумите (стандартно за Hankook с размери 20 и 21 инча за Audi Q4 e-tron и Audi Q4 Sportback e-tron) автоматично запечатва всякакви пробиви с диаметър до 5 mm в повърхността на протектора на гумата . SEALGUARD® предлага предимството да можете да продължите пътуването постоянно и без забавяне, дори в случай на пробиване на пирон, например. За превозни средства, оборудвани със SEALGUARD®, вече не е необходимо да носите резервно колело. Това осигурява допълнително пространство в автомобила, спестява тегло и елиминира необходимостта от потенциално опасна смяна на крайпътни колела. В допълнение към своите предимства за безопасност, гумите, оборудвани с технологията SEALGUARD® на Hankook, продължават да предлагат обичайния комфорт, тъй като основната им конструкция не се различава от гумите без SEALGUARD®.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

*Всички 20 и 21-инчови модели се доставят с Hankook SEALGUARD® технология за защита от пробиване като стандарт.
*Снимките на превозни средства са предоставени от Audi AG