Hankook iON печели теста на Auto Bild за гуми за електрически автомобили

Hankook iON печели теста на Auto Bild за гуми за електрически автомобили

Ной-Изенбург, Германия, 5 април 2023 г. – "Very good" за Hankook iON evo! Премиум гумата, специално проектирана за електрически превозни средства, си осигури победата на теста за гуми "Reifencheck" на Auto Bild (брой 14 от 5 април).

Престожното списание сравнява три летни гуми с размер 245/45 R 19 102 Y. Оценява се, дали най-доброто представяне и отличните характеристики на безопасност могат да бъдат съчетани с изискванията за възможно най-ниско съпротивление при търкаляне, като същевременно се постига максимален пробег. Положителното заключение според Auto Bild: iON evo от Hankook, който е специално проектиран за електрически превозни средства, не трябва да избираме между безопасност/удоволствие от шофиране от една страна и пробег/околна среда от друга. Балансирането между тези много различни изисквания успява убедително."

В новия тестов формат "Reifencheck" екипът на Auto Bild внимателно проучи необходимите свойства на гумите за електрически превозни средства. Електромобилите реагират по различен начин на командите и динамиката на шофиране в сравнение с конвенционалните двигатели с вътрешно горене поради незабавно наличния въртящ момент и по-високото им собствено тегло. При пряко сравнение първокласната гума iON evo беше особено убедителна в тестовете за спиране на сух и мокър път, като оглави класирането и в двете. Гумата на Hankook впечатли особено на мокро, като поведе и спря тестовото превозно средство почти четири метра по-рано от второто място. iON evo също зае първото място на подиума, когато става дума за управление на мокри повърхности и, благодарение на "Hankook Sound Absorber™", имаше и най-ниския шум при преминаване. Hankook iON evo съчетава изключителните качества, свързани с безопасността, със значително по-ниско съпротивление при търкаляне от само 6,21 kg/t. Това беше най-ниското ниво в теста, почти 1,5 kg/t по-малко от най-близкия конкурент. За сравнение: съпротивлението при търкаляне, намалено с 1 kg/t, увеличава пробега с около 4% – в конкретния тест на Auto Bild това означава около 30 километра допълнително разстояние за шофиране.

С разработването на новото семейство гуми iON, Hankook реагира на прехода на мобилността към автомобили без емисии. iON съчетава намалено съпротивление при търкаляне, особено ниско ниво на шум при търкаляне и отлични качества на динамиката на шофиране. В сравнение с конвенционалните гуми, това означава по-голям пробег с едно зареждане на батерията, максимална безопасност и по-добро изживяване при шофиране за водачите на електромобили.

"Hankook iON е нашият индивидуален отговор на бързо нарастващото търсене на електрически превозни средства и свързаната с това необходимост от подходящи гуми", каза Клаус Краузе, ръководител на техническия център на Hankook Europe (ETC). "Много добрият резултат в теста на Auto Bild доказва, че с нашите продукти предлагаме на водачите на електрически превозни средства голямо предимство пред конвенционалните гуми."

 

Източник:

www.hankooktire.com