Winter i*cept evo 3 & Winter i*cept evo 3 X: Hankook стартира зимен сезон 2020 с новоразработени гуми за леки автомобили и SUV и успех при независим тест на гуми

Winter i*cept evo 3 & Winter i*cept evo 3 X: Hankook стартира зимен сезон 2020 с новоразработени гуми за леки автомобили и SUV и успех при независим тест на гуми

Ню-Исенбург, Германия, 17.09.2020 – Премиум производителят на гуми Hankook подновява своето портфолио с гуми за ултра високо представяне /UHP/ с новите Winter i*cept evo 3 за леки автомобили и Winter i*cept evo 3 X за SUV. Това ново развитие се фокусира не само върху променящите се климатични условия в Европа, но и върху изискванията на производителите на хибридните и електрически автомобили, които ще бъдат оборудвани с Winter i*cept evo 3 като “ev” версия за в бъдеще. За първи път, инженерите на компанията заложиха на шарка с посока за новата зимна гума. Това не само осигурява отличен захват на сняг, но и помага за ефективното намаляне на риска от аквапланинг.
 
“С Winter i*cept evo 3 и Winter i*cept evo 3 X, нашите инженери създадоха две линии зимни гуми с широк обхват от продуктови характеристики, които могат да отговорят особено добре на променящите се и все повече изискващи зимни климатични условия,” - казва Сангхун Ли, Президент на Hankook Европа. “Ние сме уверени, че тези нови шарки на протектора ще отговорят на високите очаквания на клиентите ни.”
 
“Европейските зими се промениха в резултат от промяната на климатичните условия – меките температури се редуват с внезапни настъпвания на зимата, които идват с мраз и сняг, а сухите дни неочаквано са прекъсвани от обилни валежи,” - казва Клаус Красе, ръководител на Европейския Център за Проучвания и Развитие в Хановер, Германия. “Дори мокрите листа по пътя, могат бързо да се окажат опасно пътно усложнение. Така става все по-важно за отговорните шофьори, да използват правилните гуми през студения сезон и да се подсигурят дообре за всички зимни условия. Най-важното в третата серия i*cept evo се крие в каучуковата смес за протектора. В допълнение на естествените смоли, се използват специални добавки, които помагат гумата да е гъвкава през цялото време, особено при ниски температури, докато в същото време да постига значително подобрение при захвата на мокри повърхности.”
Всичко това се потвърждава от последния тест за зимни гуми на водещо, европейско автомобилно списание. В последния си брой /№38 / 17.09.2020/, AUTO BILD тества общо 56 гуми в размер 245/45R18 100V на BMW 5. Резултатът е: само шест шарки на протектора могат да бъдат препоръчани без резерви и са наградени с най-високия рейтинг "Exemplary", а сред тях е Hankook Winter i*cept evo 3.
 
Гумите са високо адаптивни на зимни условия, благодарение на техническите иновации, особено по отношение на каучуковата смес и шарката на протектора. Употребата на борови смоли подсигурява необходимата гъвкавост при широк температурен обхват, предотвратява втвърдяването и така спомага подобряването на захвата при заснежени и мокри пътища поради повишената еластичност на контактната повърхност на гумата. В комбинация с шарката с посока, захватът на заснежени и мокри повърхности се оптимизира дори още повече. Особено ефективното отвеждане и изместване на водата /или кишата/ посредством двата главни канала, които са с 20% по-широки при V-образната шарка, играят важна роля при намалянето на риска от аквапланинг. Спирачното разстояние при мокри настилки е редуцирано с 7%, а при заснежени настилки с 10%, сравнено с предишните модели. В допълнение на естествените смоли се използва и нано-силициево съединение, както и други добавки, които повишават сцеплението. Всички тези условия правят Winter i*cept evo 3 много добре подготвена за различните пътни условия, които предоставя европейската зима.
 
Сместа за протектора, която предоставя отличен захват, в допълнение с оптимизираната подредба на 3D ламелите и шарката с посока, осигуряват надеждно сцепление и странична стабилност при шофиране по заснежени пътища. Минимизирането на движението на блоковете, което е постигнато чрез оптимизираната подредба и дизайн на 3D ламелите, има положителен ефект върху абразията и подсигурява високо ниво на стабилност при шофиране.
 
Новата серия Winter i*cept evo 3 е разработена специално за употреба от мощни автомобили с висок въртящ момент. Подсиленият каркас дава висока стабилност при шофиране, а здравият борд поддържа оптимизираното позициониране върху джантата. В комбинация с широките рамене и подобреният дизайн на блоковете, това осигурява по-прецизен и подобрен захват при завиване, както и оптимизирано управление дори при сухи настилки.
 
Двете нови гуми се произвеждат главно в модерния европейски производствен център на Hankook в Унгария. Winter i*cept evo 3 за леки автомобили ще бъде предлагана в 50 размера от 17 до 21 инча, широчина от 195 до 295 мм, съотношение от 30 до 60 и скоростен индекс от H до W. SUV версията - Winter i*cept evo 3 X ще бъде налична в 45 размера от 17 до 22 инча, широчина от 215 до 315 мм, съотношение от 30 до 65 и скоростен индекс от H до W. В течение на следващата година, линията ще бъде разширена и предшестващият модел ще бъде постепенно заменен.
Източник: 
www.hankooktire.com