Sailun SDR1 – първата китайска марка тежкотоварни гуми с престижния сертификат TÜV SÜD

Sailun SDR1 – първата китайска марка тежкотоварни гуми с престижния сертификат TÜV SÜD

Sailun SDR1 – първата китайска марка тежкотоварни гуми с престижния сертификат TÜV SÜD

Юли 2020г.
Sailun са първият китайски производител на тежкотоварни гуми, който премина всички необходими тестове и получи престижния сертификат TÜV SÜD.
По време на тестовете, гумата Sailun SDR1 доказа следните качества:
  • По-сигурна – 16% по-къс спирачен път на мокра повърхност;
  • По-икономична – 9% по-малко съпротивление при търкаляне, което редуцира разхода на гориво;
  • По-надеждна – Тест за издържливост при претоварване;
  • По-екологична – 1dB по-тиха
Серията гуми SDR1 на Sailun се продава в повече от 30 държави в Европа, сред които Германия, Франция, Великобритания, Италия, Полша и Испания. Сертифицирането с TÜV SÜD не само демонстрира силата на Sailun в развитието и производството на висококачествени продукти, но и отразява одобрението от европейския пазар. Това поставя стабилна основа за растеж на пазара за гуми от висок клас.
 
TÜV SÜD е една от най-уважаваните сертификационни компании в световен мащаб и стои най-високо в сертифицирането на гуми. Сертифицирането с TÜV SÜD е механизъм много производители да поставят оценка на високите характеристики на техните продукти и също така е разпознато като стриктна сертификация, формирана на базата на критерии, много по-високи от тези на останалите европейски регулатори. TÜV SÜD изискват постоянство – на всеки 18 месеца се правят случйни тестове на гуми от пазара, за да бъдат сигурни, че резултатите са справедливи, верни и надеждни. Ако при случайното тестване някой продукт не покрие изискванията, сертификатът веднага се анулира. Производителите, които имат TÜV SÜD сертификат също така подлежат на одит във фабриките на всеки 12 месеца.
 
Фокусът на тестовете на TÜV SÜD при тежкотоварните гуми е малко по-различен от този при леките. В допълнение на поведението на мокра настилка и икономията, стабилността при висока скорост е много важен стандарт за безопасност, а всички те са присъщи на Sailun SDR1. С провеждането на щателни тестове за издържливост, TÜV изисква тестването на гумите да бъде проведено при условия като ниско налягане, висок товар и периодично ускоряване. Целият тест трябва да бъде завършен без грешки. По време на тестовете, Sailun SDR1 успешно премина различните стъпки като спиране на мокро, съпротивление при търкаляне, издържливост и шум. Резултатите дадоха цялостна оценка, която покрива изискванията на TÜV SÜD и бетонираха Sailun като първата китайска марка, която премина теста на TÜV SÜD за тежкотоварни гуми.