Резултатите на SAILUN за 2022 я превръщат в компания за гуми номер едно в Китай

Резултатите на SAILUN за 2022 я превръщат в компания за гуми номер едно в Китай

През 2022 г. Sailun реализира приходи в размер на 21,9 милиарда юана (което представлява приблизително 2,55 милиарда GBP или  2,89 милиарда EUR), което е увеличение от 21,69 процента на годишна база. През отчетния период Sailun е реализирала нетна печалба от 1,33 милиарда юана (около 150 милиона GBP или 180 милиона EUR).

По този начин Sailun става първата регистрирана китайска компания за гуми с приходи над 20 милиарда юана. В същото време приходите на компанията през 2022 г. надминаха Linglong, превръщайки Sailun в компания за гуми номер едно в Китай.

На 17 април 2023 г. Brand Finance* анонсира, че "Китайската група за производство на гуми SAILUN продължава да се развива. SAILUN продължава да се изкачва стъпка по стъпка в класацията на най-силните и най-ценни международни марки гуми в света през 2023 г. и в момента е на 11-то място (2022: 12-то място като новодошъл в ТОП 15)"

В Европа данните за продажбите вече са достигнали стабилни 7 милиона гуми и продължават да растат. Комбинацията от високотехнологични гуми, премиум марка и продуктов опит с конкурентни цени на моделите е формулата за успех за потребителите и дилърите и осигурява устойчива бизнес платформа за бъдещето на автомобилните пазари. TÜV сертификатът, препоръките на автопарка и много високият индекс на удовлетвореност на клиентите придават допълнителна заслуга на продуктовата гама на марката.

Ние произвеждаме гуми за автомобилите, които хората карат днес, а също и за колите, които ще карат в бъдеще – работещи с електрическа енергия, водород, синтетични горива или обикновен бензин – Sailun ще предложи интелигентно първокласно решение, на което партньорите и потребителите могат да разчитат“, казва Гарет Пасмор (Gareth Passmore), старши вицепрезидент PCR и TBR на Sailun Europe.

Групата SAILUN е основана през 2002 г. в източнокитайската технологична и икономическа зона на Qingdao. Започнала като технологична и тестова платформа за гуми на компанията майка Mesnac Co. Ltd., групата за гуми вече е един от ТОП 15 най-големи производители на гуми в света (класирана на 11-то място от 2023 г.). В момента има около 400 производителя на гуми с около 800 марки гуми по целия свят.

SAILUN се произвежда в общо седем високотехнологични производствени съоръжения – четири от които са разположени в северен Китай (Qingdao, Dongying, Shenyang, Weifang), две във Виетнам, една в Камбоджа. За да обслужва международните пазари по целия свят, SAILUN има световна дистрибуторска мрежа и множество логистични центрове в Северна Америка, Европа, Австралия и Азия. С общ производствен капацитет от повече от 80 милиона гуми за камиони и леки автомобили и 160 000 тона специални гуми през 2022 г. SAILUN обслужва клиенти в повече от 180 страни и региони по света.

Някои от сертификатите на Sailun включват:

• Сертифициране на системи за управление на качеството ISO9001

• Сертифициране на системи за управление на околната среда ISO14001

• Сертифициране на системи за управление на качеството ISO/TS16949

• Задължителна продуктова сертификация в Китай

• Сертифициране на Министерството на транспорта на САЩ (DOT).

• E-Mark сертификат от Икономическата комисия за Европа (ECE)

• TÜV Germany

----------------

Като международно призната консултантска фирма, Brand Finance подлага на изпитание 5000 от най-големите световни марки всяка година, оценява марки от почти всички индустрии и държави и публикува около 100 класации, изявления и доклади всяка година. Стойностите на една марка се изчисляват, наред с други неща, въз основа на въпроса какви възнаграждения би трябвало да плати една компания, ако не притежаваше марката. В допълнение към стойността на марката, всяка от 5000-те марки получава оценка на марката, моделирана на базата на кредитни рейтинги, тази стойност предоставя еталон за силните страни, рисковете и потенциала на марката в сравнение с тези на нейните конкуренти.