Pirelli

Pirelli

Pirelli e марка - производител с неограничен ресурс за развитие и иновации и производствен капацитет 75 млн гуми годишно, от които 60% гуми от High value сегмента. Pirelli разполага с непрекъснато разширяващо се продуктово портфолио с най-високи технологични качества, сегментирани до последен детайл и в изключително широка гама размери. С над 40 години опит в премиум сегмента, Pirelli стои зад множество  персонализирани ексклузивни приложения и авангардни решения за специални и супер специални автомобили. 

Създадена през 1872 г. от младия Джовани Батиста Пирели, компанията изпреварва времето си, като започва да произвежда проводници за телекомуникации, телеграфни кабели за подводници и други технически средства. Гумите за велосипед на Pirelli "Marca stella" стават символ на иновации и съвременна технология. През 1901 г. компанията лансира на пазара първата си автомобилна гума "Ercole". В началото на 50-те години на миналия век Pirelli разработва революционния за времето си модел Cinturato, още в производство и днес.

Днес Pirelli разработва продукти за оригинално вграждане в партньорство с най-взискателните и престижни автомобилни производители, между които Ferrari, Maserati, Lamborghini, Porsche, Bentley, Aston Martin, Pagani и McLaren, както и производители на премиум автомобили като Audi, Mercedes, BMW, Jaguar Land Rover и Volvo, а също и производители на мотоциклети като Ducati, BMW, MV Agusta, Triumph и KTM. Броят на хомологациите от висок клас в портфолиото на Pirelli е над 2 480.

Pirelli е марка с повече от 110 години присъствие в моторните спортове. Глобален партньор на Formula 1 от 2011г., като общо участва в над 460 различни моторни състезания. Спонсор е и на други спортове като италианския футболен отбор Интер Милан, Световното първенство по ски алпийски дисциплини FIS, както и на събития в областта на изкуствата и културата. Световноизвестният календар на Pirelli, наричан просто "The Cal", прави своя дебют през 1964 г. и се превръща в икона на марката за вече повече от 40 години, възхвалявайки женските форми и съвременния идеал за красота.

Разгледайте всички гуми Pirelli, предлагани от Примекс.

 

Зимни гуми

Летни гуми

Всесезонни