Първа копка на нов Примекс център в Пловдив

Първа копка на нов Примекс център в Пловдив

Първа копка на нов Примекс център в Пловдив

На 22 юни бе направена първа копка на новия център за гуми и сервиз на „Примекс“  в град Пловдив. На церемонията присъстваха управителят на компанията Георги Крумов, служители на компанията и гости. Старт на строителните работи даде г-н Георги Крумов, който счупи бутилка шампанско в строителния багер. За успех на новия проект бе направен и водосвет.

Бъдещият център „Примекс“ ще се намира на бул. „Кукленско шосе“, срещу Митница Пловдив, а разгънатата му застроена площ ще бъде 5 800 кв.м. Архитектурата е дело на „Архитим“ ЕООД с архитект Валери Колев, а строителните работи са поверени на „Бараж Груп“ ЕООД. 

 Изпълнението на обекта ще следва утвърдената практика на компанията за вграждане на най-иновативните технологии и оборудване в услуга на крайните и корпоративни клиенти. „Примекс“ Пловдив ще предлага пълната гама от гуми за леки, лекотоварни и товарни автомобили, както и гуми за селскостопанска и индустриална техника, с което ще затвърди позициите си и в Южна България. Центърът ще извършва и пълен набор монтажни и сервизни услуги като регулиране на преден и заден мост, ремонт ходова част, подмяна на масла и филтри, смяна на ангренажни и пистови ремъци и на съединител, машинно изправяне на джанти, сервизиране на климатични системи и други.

 Примекс Пловдив ще бъде осмият обект на търговската верига след тези в София, Варна, Шумен, Бургас, Русе, Велико Търново и Добрич. Очаква се центърът да заработи с клиенти през 2017 година. До края на следващата година Примекс планира да открие и втори обект в София.