MICHELIN e.PRIMACY - първата еко гума на Мишлен, конструирана да издържи

MICHELIN e.PRIMACY - първата еко гума на Мишлен, конструирана да издържи

• Първата гума на Michelin с еко дизайн за намаляване на въздействието върху околната среда, благодарение на оценка на жизнения цикъл на гумата;

• Най-ниско съпротивление при търкаляне в нейната категория, което води до икономия на гориво, намалени емисии СО2 и по-продължителна употреба за електрически автомобили;

• СО2 – неутрална до момента на покупката;

• Създадена да поддържа високи работни характеристики от първия до последния километър.

Първата гума с еко дизайн на MICHELIN

Разработена на база оценка на жизнения цикъл на гумата, MICHELIN e.PRIMACY осигурява високи работни характеристики за потребителите, като намаля въздействието върху околната среда. MICHELIN e.PRIMACY е оценена с Клас А за енергийна ефективност и Клас В за сцепление на мокро. Като се има предвид че по-малко от 1% от гумите имат такава печаливша комбинация от Клас А – съпротивление при търкаляне и Клас А или В за сцепление, това я прави една от най-добрите гуми на пазара.

Шампион по съпротивление при търкаляне в своята категория

Ниското съпротивление при търкаляне предлага множество допълнителни облаги за потребителите, в зависимост от вида на превозното средство:

• За електрически коли, MICHELIN e.PRIMACY може да удължи шофирането с до 7%;

• За двигатели с вътрешно горене, може да намали консумацията на гориво с до 0,21л за 100км.

• За планетата, редуцирането на СО2 емисиите може да бъде приблизително 174кг за целият живот на гумата, което отговаря на нулеви емисии за превозно средство, което се е движило повече от 1600км.

СО2 неутрална до момента на покупката

Michelin решават да компенсират емисиите СО2, които се асоциират с производството на гумите MICHELIN e.PRIMACY и тяхното транспортиране до пунктовете на продажба.

Проектирани за продължителна употреба

Гумите MICHELIN e.PRIMACY осигуряват високи работни характеристики от първия до последния километър. Животът на протектора е удължен благодарение на технологията MaxTouch Construction, която увеличава контакта с пътната настилка, за да разпредели налягането още по-равномерно по време на спиране и ускорение. Безопасността остава оптимална през целия живот на гумата. Дори след 30 000км, MICHELIN e.PRIMACY все още покрива Европейските тестове за спиране на мокро.

Налична в 56 размера от 15’” до 20” и за всички видове превозни средства, включително хибридни и електрически автомобили, MICHELIN e.PRIMACY оглавява новата генерация еко гуми на MICHELIN. Изключително добре проектирана за прехода към електрически или хибридни автомобили, новата MICHELIN e.PRIMACY е направена в Европа за Европа.

Не е изненада, че за последните няколко месеца, няколко автомобилни производители избраха да оборудват колите си с MICHELIN e.PRIMACY - Citroën C4, Citroën C5 Aircross, DS4 Crossback и Toyota Aygo.

MICHELIN e.PRIMACY е перфектният избор за всеки, който търси устойчива, горивно ефективна гума на разумна цена, която дава безопасност, сцепление и издържливост – качествата, с които Michelin са толкова популярни.