Matador

Matador

Matador е най-старият производител на гуми в Средна Европа. От 2010г. марката e 100% собственост на Continental Tyre Group. Matador е марката на второ място в групата на Continental и стои зад широка гама достъпни и висококачествени гуми. Производството им е в Словакия, а над 87% от продукцията се изнася в над 80 държави по света. 

Историята на Matador датира от началото на миналия век. Създадена през 1905г., компанията започва бизнеса си предимно с гумени маркучи за противопожарни системи. От 1925г. започват да произвеждат гуми, което ги прави първите в бивша Чехословакия. Още тогава започват да си партнират с Skoda и Tatra в развитието на новите си продукти. През 1946г. Matador е национализирана от комунистическия режим в държавата. Близо 50 години по-късно, през 1995 г. е реституирана. Три години по-късно се създава дружеството Continental Matador, в което заедно с германската компания се стартира производство на тежкотоварни гуми. През 2007г. Continental придобива 51% от акциите на Matador, а в кроя на  2009г. изкупува всички 100%.

С повече от 90 години опит в производството на гуми, марката Matador представя множество модели, разработени с изискванията на двата производителя и с инженерната експертиза на Continental. Заводът на Matador в град Пухов произвежда и цялата гама на Continental.

Марката Matador стои зад високо ниво на традиции и съвременна инженерна експертиза, рефлектиращи в модерни и ефективни продукти с широко портфолио и надеждно изпълнение.  

Примекс е ексклузивен партньор на марката Matador за България

Разгледайте всички всички модели гуми на Matador, предлагани от Примекс.

 

 

 

Летни гуми

Зимни гуми

Всесезонни