Hankook се нарежда в топ един процент на оценката на CSR на EcoVadis

Hankook се нарежда в топ един процент  на оценката на CSR на EcoVadis

Neu-Isenburg, Германия, 6 октомври 2021 г.

Производителят на премиум гуми Hankook получи най-високата оценка, платиненият медал, в оценката на EcoVadis за корпоративна социална отговорност (CSR) за 2021 година. Платиненият медал се присъжда само на компании, чието представяне се нарежда в топ 1 % от техния индустриален сектор.

EcoVadis е международно известен институт, който предлага надеждни оценки в областта на корпоративната социална отговорност. Институтът оценява около 6500 компании от 160 държави въз основа на критерии като въздействие върху околната среда, трудови и човешки права, етика и устойчиви обществени поръчки. Оценките варират от платина, злато, сребро до бронз, като платината е най -високата оценка.

EcoVadis похвали Hankook за ясните и количествени цели на компанията по отношение на ангажимента си за КСО и за активното участие в различни корпоративни инициативи за устойчивост. В допълнение, прозрачността на разработените политики на Hankook във всяка категория на КСО беше похвалена от EcoVadis, по-специално подходът на компанията към управлението на правата на човека, екологичните цели, обществената безопасност и здраве е довел до признаването й като компания с един процент в топ сред общо 457 компании, които произвеждат гумени изделия по целия свят.

Това не е първият път, когато Hankook е признат от EcoVadis. През 2019 г. производителят на гуми спечели златен медал, което означава, че представянето му за управление на устойчивостта е в рамките на първите пет процента от всички участващи компании. На следващата година, когато платиненият медал беше добавен към системата за класиране като най-високата акредитация за признаване на конкретните компании с един процент, Hankook веднага беше награден с него. Това отличава Hankook като компания с глобални възможности за устойчиво управление от най-високо ниво и почетена от EcoVadis с най-високите оценки за устойчивост в продължение на три поредни години.

Тазгодишното постижение е още по-значимо, тъй като с резултат от 81 точки Hankook спечели осем точки повече от миналата година. По този начин компанията не само поддържа най-високото ниво, но и подобрява представянето си в сравнение с миналата година. Разглеждайки подробно категориите за оценка, компанията отбеляза 70 точки за критерия за околната среда и 90 точки за критерия за устойчиви поръчки, което е увеличение съответно с 10 и 20 точки спрямо предходната година.

По-специално, в рамките на критерия за устойчиви поръчки, Hankook получи „Изключително ниво“, което е най-високият ранг в категорията. Наскоро Hankook предприе множество инициативи за насърчаване на устойчивостта по цялата си верига на стойност, една от които е надграждане на устойчива политика за естествен каучук в съответствие с Глобалната платформа за устойчив естествен каучук (GSPNR).

„За нас е чест да получим най-високата оценка от EcoVadis за три последователни години. Това доказва нашето лидерство в изграждането на устойчива екосистема за индустрията на гумите “, каза Суил Лий, президент и главен изпълнителен директор на Hankook Tyre & Technology. „Ще продължим нашия ангажимент за управление на устойчивостта не само за осигуряване на бъдещ растеж, но и за да направим света по -зелено място.“

В допълнение към признанието от EcoVadis, Hankook беше признат от много оторизирани организации за усилията му да засили своя социален принос и управление на устойчивостта. Например компанията е включена в световните индекси на устойчивостта на Dow Jones (DJSI) в продължение на пет поредни години от 2016 до 2020 г. от първото й включване в индексите за устойчивост на Dow Jones през 2011 г. Hankook също е награден с A-оценка миналата година от проекта за разкриване на въглеродни емисии в сектора „Изменение на климата“ за демонстриране на неговата екологична прозрачност и действия срещу изменението на климата.

За повече информация: www.hankooktire-mediacenter.com или www.hankooktire.com