Hankook с премиера на новите си продукти на изложението в Кьолн - The Tire Cologne 2022

Hankook с премиера на новите си продукти на изложението в Кьолн - The Tire Cologne 2022

- Ventus iON - специално разработена продуктова линия за електрически превозни средства

- Winter i*cept RS3 - зимни гуми с високо сцепление за шофьори, които прекарват много време на пътя

- i-Flex - Европейска премиера преди производство на концептуални, безвъдушни гуми

 

Ню-Исенбург, Германия, 10 май 2022Hankook ще присъства на водещото международно търговско изложение в индустрията за гуми, The Tire Cologne, където ще представи три премиерни продукта. Търговският панаир ще се проведе от 24-ти до 26-ти май в Кьолн, отново на живо, след като беше отлаган през последните три години.

През май 2022 производителят на премиум гуми Hankook ще пусне iON, първото си семейство гуми, специално проектирани за електрически автомобили, под запомнящото се име Hankook iON. С тази стъпка, компанията значително допринася от гледна точка на избора на гуми, за напредването на прехода към превозни средства с нулеви емисии.

Winter i*cept RS3, новата зимна гума за шофьори, които прекарват много време на пътя, е разработена като подобрена версия на наградения Winter i*cept RS2. В допълнение към други подобрения, пробегът на гумите е увеличен с 10% в сравнение с предишния модел. Гумата предлага и подобрена спирачна ефективност на мокри пътища. За първи път в Европа ще бъде представен и последния дизайн на безвъздушната концептуална гума i-Flex. Гумата направи своя дебют в началото на годината на водещото в индустрията търговско изложение CES (Consumer Electronics Show) в Лас Вегас, САЩ. Това завършва триото от премиерни продукти на Hankook на изложбените площи в Кьолн. 

Търговските изложения като Tire Cologne са от европейско значение. Тази година Hankook предлага изчерпателна гама от най-новите си протектори. Акценти като наскоро пуснатата продуктова линия iON или Концептуалната гума i-Flex показва колко сериозно нашата компания приема задачата си да стане бъдещ иноватор в шофирането“, казва Сангхун Лий, президент на Hankook за Европа.

Hankook iON е първото семейство гуми, разработено специално за електрически превозни средства - по-голям пробег, по-тихо шофиране.

Намаляването на съпротивлението при търкаляне е била ключова цел за развитието на глобалното семейство гуми iON. В сравнение с конвенционалните гуми, за водачите на електрически автомобили това означава повече километри на едно зареждане на батерията. Обширен набор от технически мерки гарантира, че гумите отговарят на изключително взискателните ежедневни изисквания за EV гуми (EV = електрическо превозно средство). По-специално, Hankook противодейства на по-високата маса на електрическите автомобили /причинена от значителното тегло на акумулаторните батерии/, с по-висока товароносимост. Освен това, ултраустойчивите арамидни влакна ефективно противодействат на силите на деформация, причинени от особено високия въртящ момент в електрическите превозни средства.

Целта на инженерите е била да проектират гума, която създава възможно най-малко шум. Продуктите iON включват интегрираната технология Sound Absorber™ на Hankook, която, предвид уникалната шарка на гумата, забележимо редуцира нивото на шум в автомобила. Сместа на протектора, която се отличава с високо съдържание на естествена смола, също така гарантира изключителна издръжливост и намалено износване. Друга особеност на новата смес е високото съдържание на натурални масла. Това не само прави продуктите iON по-устойчиви като цяло, но също така има положителен ефект върху пробега на гумите.

Продуктите iON първоначално ще се предлагат в три дизайна при пускането на пазара, в размери от 18 до 22 инча. Летните гуми Hankook Ventus iON S ​​ще излязат на пазара в Европа от май 2022, а зимните Hankook Winter i* cept iON от септември 2022. Hankook Ventus iON A ще се предлага като всесезонна версия за северноамериканския пазар. Ще последват и допълнителни специфични продуктови дизайни.

Дитмар Олбрих, вицепрезидент по маркетинг и продажби в Hankook Германия, казва: „Радваме се, че отново сме в Tire Cologne след тригодишното прекъсване и имаме възможността да представим новите продукти на Hankook на нашите клиенти. Ключовият акцент тази година, разбира се, е новото семейство гуми iON. Има обаче и други страхотни продуктови иновации от сегмента на конвенционалните гуми.”

В допълнение към споменатите акценти по-горе, на щанда на Hankook на Tire Cologne, ще бъдат изложени и други избрани продукти като Ultra-Ultra-High-Performance Ventus S1 evo Z. Освен това Hankook ще представи и селекция от продукти от модерния сегмент на гуми за камиони и ремаркета. SmartFlex AH51 и SmartFlex DH51, които направиха своя дебют през изминалата година, а изцяло регенерираните модели на гуми Alpharead ще дооформят предложението на Hankook за търговското изложение.

Източник:

www.hankooktire.com