Hankook обяви значителен ръст във финансовите резултати за второто тримесечие на 2023 г.

Hankook обяви значителен ръст във финансовите резултати за второто тримесечие на 2023 г.

Въпреки бизнес предизвикателствата, като бавен икономически растеж, Hankook постигна значителен ръст. Стратегията на компанията, насочена към премиум марките и разширяване на високоценовите продукти, осигури силно проникване на пазара. Въпреки намаляването на търсенето поради големите запаси на дистрибуторите в основните пазари, продажбите на гуми за смяна надминаха пазарното търсене.

През второто тримесечие Hankook пусна „iON evo“ и „iON evo SUV“, завършвайки пълната гама от EV гуми – включително всесезонни, летни, зимни и високопроизводителни гуми – на корейския пазар. Hankook също представи „iON evo“ и всесезонната гума „iON ST AS“ в Китай – най-големият пазар на електромобили в света – и допълнително затвърди присъствието и конкурентоспособността на Hankook на световния пазар.

Въпреки че глобалната икономическа несигурност остава през втората половина на годината, Hankook планира да се съсредоточи върху преследването на качествен растеж, като например постигане на увеличение на продажбите с повече от 5 процента на годишна база, повишаване на дела на продажбите, дължащи се на 18-инчови и по-високи гуми за леки автомобили до 45 процента. Компанията също така ще продължи да развива партньорства с водещи глобални производители на автомобили и да разшири присъствието си на пазара на EV с цел достигане на 20 процента от доставките на гуми за оригинално оборудване за EV модели сред общото предлагане на гуми за оригинално оборудване за леки автомобили и лекотоварни автомобили. Тази стратегия подчертава амбициите на Hankook да стане ключов играч в бързо развиващата се индустрия на електрическите автомобили.