Goodyear

Goodyear

Goodyear е една от водещите световни компании за автомобилни гуми, основана в далечната 1898г., с операции в повечето региони на света с над 64 000 служители, 52 производствени предприятия в 22 страни и 2 научно-развойни центъра в САЩ и Европа. Компанията Goodyear стои зад голямо портфолио от марки: Goodyear, Dunlop, Fulda, Sava, Debica и Kelly, като предлага продукти, които покриват всички нужди на пазара и клиентите. 

Goodyear Tire & Rubber Company е основана от Франк Сейберлинг през 1898г. в американския град Акрон, щата Охайо. Компанията носи името на Чарлс Гудиър, изобретателя на вулканизирания каучук. При процеса на вулканизация каучукът се превръща в много по-издръжлив и еластичен материал. Първоначално Goodyear започват с производство на велосипедни гуми и скоро след това хващат вълната на бързо развиващата се автомобилна индустрия.

Марката Goodyear е световно позната, с пълно продуктово портфолио и дългогодишна репутация, основана на традиции и иновации. Гумите Goodyear се отличават с надеждност, безопасни и качествени характеристики, а моделите й  заемат над 80% от първите места в тестовете за гуми на всички престижни автомобилни списания през последните пет години. Goodyear е ключов лидер в представянето си спрямо европейските параметри за етикетиране на гуми. 

Goodyear произвежда продукти за първоначално вграждане на модели от най-реномираните марки автомобили като Porsche, Mercedes, Audi, BMW, Bentley, Ford, Land Rover и други.  Марката се гордее и с многобройните си иновативни технологии в сегмента на леките гуми, сред които RunOnFlat (движение със спукана гума), ActiveBraking (подобрява поведението на пътя при трудни условия за спиране), SmartWear (осигурява удължено представяне през целия живот на гумата), Патентована 3D-BIS технология (подобрява твърдостта и стабилността на гумата), SoundComfort Technology (понижава шума в автомобила, като използва звукопоглъщаща пяна) и множество други. Чрез своите центрове за иновации в Акрон, Охайо, и Колмар-Берг, Люксембург, Goodyear се стреми да разработва иновативни продукти, които поставят стандарти в технологията и качеството на гумите.

Разгледайте всички гуми Goodyear, предлагани от Примекс. 

Летни гуми

Зимни гуми

Всесезонни