Гинес Световен Рекорд за гуми Hankook и Volkswagen ID.4 GTX

Гинес Световен Рекорд за гуми Hankook и Volkswagen ID.4 GTX

Гинес Световен Рекорд за гуми Hankook и Volkswagen ID.4 GTX

Гинес Световен Рекорд за гуми Hankook и Volkswagen ID.4 GTX

Ню-Исенбург, Германия, 02 юни 2022 – Производителят на премиум гуми Hankook постави Световен рекорд в книгата на Гинес за трети пореден път с пилота на Challenge4 Reiner Zietlow, като този път те покориха южноамериканските Анди. Изцяло електрическото превозно средство достигна височина от 5,816 метра нагоре по вулкана Утурунку, който има два върха, достигащи 6008 и 5930 метра. След тура на VW ID.3 в Германия през 2020г. и тура на VW ID.4 в Америка през 2021г., професионалният шофьор на дълги разстояния постави нов рекорд за надморска височина с VW ID.4 GTX с гумите на Hankook за всякакви терени за 4x4 превозни средства Dynapro AT2. След като покори върха, шофьорът бе награден със сертификата Record Holder®, който му беше връчен от представител на Световните рекорди на Гинес в германското посолство в Ла Пас на 23 май 2022.

Бихме искали да поздравим Райнер Зитлоу и неговия екип за успешния рекорд с гуми Hankook. Това показва как нашите гуми Dynapro AT2 имат високи нива на устойчивост и надеждност при особено взискателен терен, доказвайки, че е възможно да се достигне до абсолютните граници. Всичко това е възможно, благодарение на нашите непрестанни изследвания и разработки.“, казва Сангхун Лий, президент на Hankook за Европа.

Дългият път до постигането на целта

Райнер Зитлоу и неговия екип от трима отпътуват за Боливия с Volkswagen ID.4 GTX, за да отправят поглед към покоряването на най-високия, все още проходим минен път при вулкана Утурунку.  След дългите месеци на пандемията, този път отново бе отворен за туристи от комуната Куетена в подножието на вулкана. След две седмици подготовка, на 18ти май екипът се отправи на рекордното пътуване, с намерението да подобри предишния си резултат с около 40 метра – нов световен рекорд за надморска височина при електрически автомобили.
Нашата цел бе да покажем, че електромобилите са способни да постигнат върхови постижения, дори при екстремни височини. Гумите Hankook изиграха наистина много значима роля в целия процес,” - обяснява Райнер Зитлоу.
 
Гума 4x4 за всички ситуации
 
Със своя нов офроуд специалист Dynapro AT2, производителят Hankook се позиционира още по-напред в all-terrain сегмента. Гумата предлага специализирано решение за всички ситуации и е подготвена за употреба през цялата година. 3PMSF обозначението на страницата демонстрира, че най-новият член в семейството на Dynapro е подходящ за употреба и при зимни условия. Фокусът в разработката на тази гума е в постигането на специален баланс между необходимото триене и офроуд съпротивление. Това е голямо преимущество при шофиране по каменистите пътища в Андите, но също така дава добри характеристики при шофиране на стандартни пътища. AT /All-terrain – за всякакви терени/ в името на гумата, не е там случайно! С Dynapro AT2 вашето пътуване, ако имате точния автомобил, не приключва там, където свършва пътя.
 
Volkswagen ID.4 GTX има капацитет на батерията 77kWh, което дава обхват от около 340км. По пътя към Утурунку, екипът е разчитал на изградената зарядна инфраструктура на ENEL X. През 2020 година, партньорът на проекта ENEL X инсталира стенни зарядни в множество хотели на всеки 300км по цялото трасе на проекта на актьора Иън Мак Грегър за електрически мотори “The Long Way Up’.