FIA избраха Hankook за бъдещ партньор на Formula E

FIA избраха Hankook за бъдещ партньор на Formula E

Сеул, Южна Корея / Ню-Исенбург, Германия, 01.07.2020 

Водещият производител на гуми Hankook ще бъде новия доставчик и технологичен партньор на шампионата Formula E. С представянето на Gen3, световният шампионат ще стартира всяко от грандиозните си състезания в различни столици по целия свят, с устойчиви, особено издържливи и икономични гуми Hankook.

“Всички наши служители по целия свят са много горди, че Hankook бяха избрани от FIA след тръжен процес на подбор и бяха одобрени от Съвета на FIA за Мотоспортове като бъдещ доставчик и технологичен партньор. Нашата компания е съпричастна с тенденциите на Formula E за ръст на устойчивостта и ние сме развълнувани да бъдем част от това пътуване като техен Gen3 партньор.” – казва Сул Лий, Президент на Hankook Tire & Technology. “Впечатляващо е как FIA и Formula E посрещат климатичните промени и замърсяването на въздуха в градска среда, като промотират употребата на електрически автомобили в изцяло-електрически състезания и извеждат темата на вниманието на световната публика.”

Водещи производители на електрически коли вече използват специално произведени Hankook EV гуми (electric vehicle – електрически автомобил) като гуми за оригинално вграждане. Сега компанията ще се присъедини към стремежа на Formula E да създаде по-добър и по-чист свят като осигури ориентирана към бъдещето технология за производство на гуми, чрез предоставянето на специално създадени гуми за всички състезания във Formula E, а също така ще предостави и своята техническа експертиза. Hankook ще създават гуми по поръчка за Formula E с иновативна технология и други предимства, които да позволят употребата им при мокри и сухи условия в различните видове състезания. Тези гуми ще предлагат много ниско съпротивление на търкаляне, подходящо за покачване на ефективността на електрическите автомобили. Още повече, те ще осигурят по-дълготрайна употреба със съдържанието си на материали с биологичен произход и устойчив каучук.

Hankook Tire & Technology от дълго време са се посветили на устойчивите и природосъобразни бизнес практики във връзка с поемането на социална отговорност, и вече твърдо ги имплементират в бизнес целите си. Наскоро компанията бе наградена с Платинена Награда – най-високото признание от Рейтинг Агенцията Eco Vadis. Още повече, след 2016г. компанията влиза за дълго в листата на влиятелния световен индекс за устойчивост - Dow Jones Sustainability Index World, като в момента е един от трите производителя на гуми /единствения със седалище в Азия/ в автомобилната индустрия за доставки, които са включени там.

Източник:
www.hankooktire.com