Bridgestone

Bridgestone

Bridgestone Tire Co., Ltd. е основана в Япония през 1931 г. Компанията е кръстена на своя основател Шоиро Ишибаши. Той решава да преведе фамилното си име, което буквално на английски означава Stonebridge (каменен мост), знаейки, че така ще му е по-лесно да пробие на пазарите извън Япония. Разменя двете части Иши – Stone и Баши – Bridge в по-добре звучащото според него Bridgestone. 

Bridgestone е най-голямата компания, производител на гуми в света. Тя произвежда своите продукти в 141 завода в 24 държави в Северна и Южна Америка, Азия и Европа. В допълнение към гумите за леки автомобили, джипове и лекотоварни автомобили, Bridgestone произвежда гуми и за мотоциклети, автобуси и трактори ремаркета, както и за тежкотоварни машини.

Примекс предлага зимните гуми Bridgestone Blizzak, които се отличават със най-съвременни каучукови смеси и дизайни на протектора, които значително намаляват предизвикателствата при зимно шофиране. Сцеплението, което предоставят на сняг и лед, може да се сравни само с гуми с шипове. Blizzak са едни от най-популярните зимни гуми в света.

Разгледайте всички гуми Bridgestone, предлагани от Примекс.

Летни гуми

Зимни гуми