Примекс ЕООД

Към резултатите от търсенето

Примекс ЕООД

Michelin

Alpin 6

Размер
225 / 45 R17 94V
Сезон
Зима
Предназначение
Гуми за леки автомобили
C B abc
283.00 лв.
- +
Грешка в поръчката!
на 7 вноски по 45.61 лв.
Michelin 225 / 45 R17 94V
C B
 • https://eprel.ec.europa.eu/qr/409893
 • 225 мм
 • R17
 • 45 %
 • Зима
 • Гуми за леки автомобили
 • V
 • 94
 • да
 • C
 • B
 • 69 dB
 • 8.923

Зимната гума Michelin Alpin 6, предлагана от Примекс, предоставя сигурност, както в ново, така и в износено състояние, при тежки зимни условия.

Най-съвременните технологии MICHELIN EVERGRIP осигуряват оптимална безопасност и контрол на сняг дори в износено състояние:

 • Главна характеристика на Alpin 6 e променящата се шарка на протектора: с износването на гума се показват разширяващи се канали.
 • Многопластова каучукова смес: смес от най-ново поколение с високи зимни показатели; смес за запазване на сцеплението върху сняг с износване на гумата.

Пиктограмите в новия евроетикет

Клас "Горивна ефективност"  варира, при стария евроетикет, за различните гумите от клас А до клас G, а в новия евроетикет, който е в сила за гумите, произведени след 01.05.2021 година, варира от клас А до клас Е. Нa нoвия eтикeт клacoвe А дo С ocтaвaт нeпрoмeнeни. Зa гуми С1 и С2, cъoтвeтнo зa aвтoмoбили и микрoбуcи, нaмирaщитe ce прeди в клac Е зa cъпрoтивлeниe при търкaлянe и cцeплeниe нa мoкрa нacтилкa вeчe щe бъдaт включeни в клac D, кoйтo прeди бeшe прaзeн, a нaмирaщитe ce прeди в клacoвe F и G щe бъдaт включeни в клac Е. Тoвa прaви eтикeтa пo-яceн и лeceн зa рaзбирaнe.

икона за ГОРИВНА ЕФЕКТИВНОСТ

Гумата, която разглеждате има стойност: C

 • Класът на горивна ефективност се определя от съпротивлението при търкаляне. Съпротивлението при търкаляне е един от факторите на Вашите гуми, които могат да повлиаят върху разхода на гориво. При по-ниско съпротивление при търкаляне, ще бъде необходимо по-малко количество гориво за придвижване на Вашето превозно средство напред и ще бъдат генерирани по-малко количество въглеродни емисии. Разликата в разхода на гориво между гумите от клас А и тези от клас G може да достигне до 7,5%. За средностатистическия лек автомобил това е около 0,65 л на 100 км.

 

Клас "Сцепление на мокра настилка" варира в стойности от A до G, , а в новия евроетикет, който е в сила за гумите, произведени след 01.05.2021 година, варира от клас А до клас Е

икона за СЦЕПЛЕНИЕ

Гумата, която разглеждате има клас на сцепление: B

 • Реакцията при спиране е един от най-важните елементи на ефективността на гумата на мокра настилка и е от основно значение за Вашата безопасност. Разликата в спирачния път между гумите от клас А и тези от клас G може да достигне до 30%. За лек автомобил, движещ се с 80 км/ч, например, това може да означава разлика до 18 м в случай на пълно спиране върху мокра настилка.

Реалните икономии на гориво и пътната безопасност зависят в голяма степен от поведението на водача, и по-специално следното:

 • екологосъобразното управление на превозното средство може да намали значително разхода на гориво;
 • необходимо е налягането на гумата да бъде редовно проверявано за подобряване на горивната ефективност и на сцеплението с влажна пътна настилка;
 • винаги следва да се спазва спирачният път.

 

Забележка: Винаги трябва да спазвате препоръчителното разстояние за спиране, когато шофирате.

Клас "Външен шум при преминаване" се измерва в децибели и в стария евретикет се представя като число, а в новия като буква, която варира от А до С.

икона за ШУМ

Гумата, която разглеждате има клас на външен шум: 69 dB.

Категориите за гуми на ЕС вземат предвид и външния шум, който се генерира от гумите по време на движение. Избирането на гуми с добра шумова категория може да намали отражението върху околната среда, когато шофирате. Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът при въртене на гумата се измерва в децибели и точният номер е показан в долната част на етикета. Гума с по-ниско ниво на шум има между 67 и 71 dB. Най-високото ниво показва звукови вълни между 72 и 77 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Всъщност увеличение само с 3 dB удвоява силата на външния шум от гумата.

 • Шумът при преминаване на гумата допринася за шума от трафика и по този начин за шумовото замърсяване на околната среда. Нивото на външен шум на гумите се измерва в децибели (dB) и се сравнява с новите европейски изисквания за нивата на външен шум, които са в сила от 2016 г. За сравнение повишаване на нивото на звука с 10 dB се равнява на удвояването на силата на звука.
 • Една ) черна звукова вълна (в новия етикет Клас А) се равнява на 3dB или над 3 dB под текущия европейски лимит
 • Две )) черни звукови вълни (в новия етикет Клас B) са в съответствие с пределно допустимата стойност и до 3dB под нея
 • Три ))) черни звукови вълни (в новия етикет Клас C) показват гуми, които надвишават текущия европейски лимит

 

Пиктограма за "Гума за сложни снежни условия"

икона за гума за сняг

Иконата за гума за сняг показва дали дадена гума е подходяща за тежки зимни условия. Тя включва символ на снежинка с тривърха планина (3PMSF), който е включен в страничната стена на тези гуми. Ефективността на сцепление на сняг като цяло се тества в съответствие с Приложение 7 към разпоредба № 117 на UNECE. Разпоредбата описва подробно фактори, като тестова повърхност, температура на въздуха, тестово превозно средство, натоварване, налягане, скорост и много други.

 

Пиктограма за "Гума за лед" 

икона за гума за лед

Нова икона включва символ на леден сталагмит и обозначава, че гумата предоставя по-къс спирачен път върху покрити с лед пътища през зимата. Информацията относно ефективността на сцепление на лед ще се базира на ISO стандарта (ISO 19447), който се очаква да бъде публикуван през юли 2021 г. За гуми, които отговарят на техническите изисквания, пиктограмата за сцепление на лед ще бъде включена в новия етикет на ЕС на гуми C1 (гуми за пътнически автомобил), която изпълнява минималните изисквания за стойности на индекс на сцепление на лед, посочени в този ISO стандарт. 

Гумите за сцепление с лед са специално проектирани за пътни повърхности, покрити с лед и отъпкан сняг, и следва да се използват само при много сурови климатични условия (напр. ниски температури) и че използването на гуми за сцепление с лед при климатични условия, които не са толкова тежки (напр. при мокри условия или при по-високи температури) може да доведе до неоптимални резултати, по-специално по отношение на сцеплението с влажна пътна настилка, поведението и износването.

QR кодът:

Включването на QR код предоставя лесен достъп до подробности за продукта в публичната част от базата данни за продукти на ЕС. Кодът може да се сканира (а в случая, когато е на сайта да се кликне с мишката върху етикета) и осигурява достъп до информационни листове на продукта и европейски етикети за гуми. Eврoпeйcкия прoдуктoв рeгиcтър зa eнeргийнo eтикeтирaнe (ЕPRЕL) cъдържa прoдуктoвия инфoрмaциoнeн лиcт. Тaм ca пoкaзaни вcички cтoйнocти oт eтикeтa зa кoнкрeтнaтa гумa, кaктo и нaчaлнaтa и крaйнaтa дaтa нa прoизвoдcтвo зa cъoтвeтния мoдeл. Вcички прoдуктoви инфoрмaциoнни лиcтoвe ce въвeждaт в бaзaтa дaнни ЕPRЕL индивидуaлнo oт прoизвoдитeля нa гуми и кaктo прeди – възлaгaнeтo нa пoдхoдящия клac oт eтикeтa cъщo ce извършвa oт cъoтвeтния прoизвoдитeл.

 

Гаранция - Гуми

Гаранцията за продукт е стандартна и касае производствени дефекти на гумите. При закупуването на товарни, селскостопански и индустриални гуми, гаранцията се предоставя за срок от 24 месеца, за купувачи физически и юридически лица. При закупуване на леки, бусови и 4Х4 гуми, гаранцията се предоставя за срок от 24 месеца – за юридически лица и за срок от 60 месеца – за физически лица.

Гаранция - Монтаж гуми

Гаранцията на ниво монтаж се прилага единствено когато дейностите по демонтаж, монтаж и баланс на гумите са извършени в център Примекс. Ние гарантираме, че монтажът на гумите ще бъде без дефекти и предоставяме на клиента срок от 15 дни, в който безплатно ще извършим повторен демонтаж, монтаж или баланс в случай че такива се появят. Гаранцията на ниво монтаж не покрива дейности, извършени от други сервизни центрове, различни от Примекс.

Абонирай се за нашия E-mail бюлетин: